Що собою являє мікрозелень?

Що собою являє мікрозелень?

Мікрозелень – це паростки їстівних овочів і трав. Хоча вони дуже популярні в наші дні, оскільки їх можна зустріти практично в кожному ресторані або кафе, мікрозелень була включена до страв багатьох кухарів ще з 80-х років.

Але в ті часи асортимент мікрозелені був не дуже-то широким. Шеф-кухарям були доступні тільки рукола, базилік, буряк, капуста і кінза. Зараз же налічують більш ніж 25 сортів мікрозелені.

Різновиди мікрозелені

Що собою являє мікрозелень?

Насіння, що використовується для вирощування мікрозелені – це те ж саме насіння, яке садять для отримання зрілих рослин овочів, трав і зелені. Зазвичай вирощені різновиди мікроелементів включають: амарант, буряк, базилік, селеру, мангольд, кервель, гірчицю, крес-салат, фенхель, петрушку, редьку, горох і руколу. Але це ще далеко не все.

Для експерименту, ви можете змішати разом кілька різновидів, щоб створити різні комбінації смаків, текстур і кольорів.

Поживні речовини

Що собою являє мікрозелень?

Не дивлячись на свій маленький розмір, проростки рослин вміщують у собі в 40 разів більше поживних речовин, ніж зріле листя тих самих рослин.

Практично вся мікрозелень вміщує в собі вітаміни групи C, E і K, лютеїн, білок і бета-каротин (деякі види мають ще більшу кількість вітамінів).

Людський організм дуже легко та швидко засвоює поживні речовини з проростків, таким чином насичуючи тіло енергією. Цікавим фактом є ще те, що мікрозелень має регенерувальну функцію. У ній зберігається висока концентрація мінералів, РНК і ДНК, які трапляються тільки в живих клітинах. Результати очевидні.

Переваги мікрозелені

Що собою являє мікрозелень?

Мікрозелень має неймовірно сильний та інтенсивний аромат, а також чудово поєднується з багатьма стравами, надаючи їм гармонійності та витонченості. Також деякі види мікрозелені підсилюють смак продуктів і створюють текстурний контраст. Тож додавши ці крихітні рослини у свою страву – ви вже точно не прогадаєте.

Рекомендуємо:   3 страви, які ви можете приготувати з мікрозелені